Jens Andersen
E-mail: ja@masseovn.dk
Tlf. 6226 3399
Mobil: 2623 2332

 

Masseovne

Hvad er en masseovn?

En masseovn er en brændeovn - men en meget anderledes brændeovn end dem du ser i byggemarkedet og diverse pejsecentre.

 

Masseovnen er først og fremmest en varmekilde, men den er også en meget personlig del af dit hjem. Der er ingen andre der har en nøjagtig magen til.

 

Materialerne mursten og mørtel rummer uanede muligheder for at skabe dit personlige "kunstværk".

 

Masseovnens konstruktion og udformning gør at den udnytter træets energi optimalt, den brænder med en meget høj temperatur derved forbrændes røggasserne, som er den største del af energien i træet.
via kontraflow systemet afsættes varmen i stenmassen, som afgiver en behagelig varme det næste døgn.

Masseovnen har en udnyttelses grad på 85 - 90 %

 

Effektivitets test på en af mine masseovne

 

En af masseovnens store fordele er at den giver en meget jævn varme hele døgnet, med kun en fyring dagligt. Du skal ikke tænke på at "fyre over" (hvilket giver en meget dårlig udnyttelse af brændet, plus en masse løbesod)
Der er lige så varmt om morgenen som når du går i seng om aftenen, temperaturen svinger kun få grader fra varmest til koldest.

Varmetransport

Hvis ovnen er den eneste varmekilde i huset kan man godt have behov for varme andre steder end hvor ovnen har mulighed for at nå, f.eks. gulvvarme i badeværelse og varmt brugsvand, eller fjerntliggende rum.


Jeg har udviklet et kerneelement system, som kan udbygges med et rørsystem til vandbåren varmetransport, rørene ligger inde i selve kernen der hvor varmen er koncentreret.
Det gør systemet meget effektivt til at fordele varmen i huset, på den måde kan man opvarme et velisoleret hus på 150 m 2, evt. med 2 fyringer dagligt i den koldeste tid.
Jeg gør opmærksom på at du ikke får mere varme ud af brændet med varmtvandsudtag, men du kan flytte varmen derhen hvor der er behov for det,

 

 

I vores galleri kan du se flere billeder af de ovne vi har bygget - måske er der en i stil med hvad du gerne vil have.

 

 

Yderligere information

 

 

 

 

1998-2009 © Ovnsætter Jens Andersen - Design by Pixed