Jens Andersen
E-mail: ja@masseovn.dk
Tlf. 6226 3399
Mobil: 2623 2332

 

Komfurer

Mange mennesker kender kun brændekomfuret fra besøg på et museum eller fra bedsteforældrenes hjem. Det var små støbejernskomfurer, hvor man skulle fyre hele tiden med meget små stykker brænde. Det gav en dejlig varme og hygge i køkkenet. Desværre blev mange af de komfurer skrottet i begyndelsen af 60'erne, og den viden om og erfaring i at bruge et brændekomfur er næsten gået tabt.

Med et moderne brændekomfur er det en anderledes oplevelse at lave mad, en modsætning til fast food madkulturen, når du beslutter at lave mad, så starter man med at tænde op, når du har skrællet kartoflerne eller formet frikadellerne, så er komfuret klar til brug. Komfuret har en stor støbejerns plade hvor du flytter gryden efter varmebehovet.

Et moderne stenkomfur har en stor stenmasse der kan akkumulere meget varme og forbliver varmt i 6 - 12 timer alt efter hvor meget man fyrer. I forår/ efterårs perioden giver komfuret lige den ekstra varme der er behagelig om aftenen.

Komfuret kan laves  med rørsystem til varmtvandsudtag.

Så har du igen sparet lidt på co2 regnskabet, og det er i grunden slet ikke så tosset.


Yderligere information

 

1998-2009 © Ovnsætter Jens Andersen - Design by Pixed